Αυθαίρετα: Αναμένεται τετράμηνη παράταση

Αυθαίρετα: Αναμένεται τετράμηνη παράταση

Μέχρι την έως τώρα επίσημη πληροφόρηση από το αρμόδιο Υπουργείο, γνωρίζουμε επισήμως πως στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την τακτοποίηση των «μεγάλων» αυθαίρετων κατασκευών και μικρότερων παραβάσεων δόμησης με εκπτωτικά προνόμια, αλλά και για τη διόρθωση των τετραγωνικών στους δήμους.

Εξαιτίας των απρόσμενων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε λόγω του κορονοϊού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα παράταση διάρκειας κατ΄ελάχιστον τεσσάρων μηνών για τα αυθαίρετα, ήτοι έως τέλη Οκτωβρίου.

Ομοίως, τουλάχιστον τετράμηνη παράταση θα δώσει και το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διόρθωση των «ξεχασμένων» τετραγωνικών στους δήμους της χώρας.

Να σημειωθεί ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις διορθώσεις (χωρίς πρόστιμο) των αδήλωτων τετραγωνικών των ακινήτων τους, ώστε να προσαρμοστεί η χρέωση των δημοτικών τελών. Επιπλέον, εκτός από την παράταση, η κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει τη λίστα των διορθώσεων που μπορεί να κάνει ο πολίτης μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας ώστε να γίνονται αλλαγές και στα τετραγωνικά των κοινοχρήστων χώρων μιας πολυκατοικίας, των πάρκινγκ και των αποθηκών, στις αλλαγές χρήσης  κλπ.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε την λεπτομερή καταγραφή και αποτύπωση της κατοικίας σας ώστε να πραγματοποιηθεί ορθά η δήλωση των τετραγωνικών, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2114108843, 6948354187 ή  μέσω email στο info@mixanikos-athina.gr.

07 - 05 -2020