Γνωστοποίηση Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Γνωστοποίηση Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Ο τρόπος έκδοσης Αδειών Λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έχει απλουστευθεί ως προς το γραφειοκρατικό κομμάτι με βάση τη Νεότερη Νομοθεσία. Ο επιχειρηματίας καλείται να γνωστοποιήσει την δραστηριότητα του στον Δήμο όπου ανήκει το Κατάστημά του, έχοντας προηγουμένως κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαθέτει στην επιχείρησή του τα έγγραφα και τις μελέτες (Κατόψεις, Πυρασφάλεια, Δηλώσεις Μηχανικού, Βεβαίωση Χώρου Κύριας Χρήσης κτλ) που απαιτούνται διότι θα ελεχθεί εκ των υστέρων από τους Επόπτες της Υγεινομικής Υπηρεσίας και την Πυροσβεστική.

 

Ας δούμε ποια καταστήματα περιλαμβάνονται.

  • Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.)

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης πλήρους και πρόχειρου γεύματος, οι Επιχειρήσεις Αναψυχής όπως εστιατόρια, ψητοπωλεία, σνακ μπαρ, αναψυκτήρια, καφετέριες, μπαρ κτλ.

  • Καταστήματα Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα παντοπωλεία, τακρεοπωλεία, τα οπωροπωλεία, τα ιχθυοπωλεία, οι κάβες ποτών, τα καταστήματα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων, τα πρατήρια άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής, τα καφεκοπτεία κτλ.

  • Καταστήματα Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ και τα εργαστήρια tattoo.

  • Θέατρα και Κινηματογράφοι

Το Τεχνικό Γραφείο μας παρέχει στον πελάτη και νέο επιχειρηματία υπηρεσίες τη δυνατότητα συνολικής συμβουλευτικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα, ο Μηχανικός θα τον ενημερώσει για το σωστό στήσιμο του καταστήματός του με βάση την Υγειονομική Νομοθεσία, ο Λογιστής - Φοροτεχνικός θα υποδείξει την διαδικασία στην Εφορία και ο Δικηγόρος θα τον συμβουλεύσει αναλόγως την περίπτωση σε σχέση με τη μίσθωση του νέου χώρου κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 211 410 8831, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

 

Η Διαδικασία μας

  • Αναλαμβάνουμε την έκδοση της Άδειας της επιχείρησής σας από το στάδιο της Προέγκρισης έως και το στάδιο της Γνωστοποίησης.
  • Σας ενημερώνουμε πλήρως σχετικά με την πορεία των επιμέρους διαδικασιών με χρονοδιάγραμμα και για τα έγγραφα που θα χρειαστούμε από εσάς.
  • Σε κάθε στάδιο που ολοκληρώνεται σας κρατάμε ενήμερους και μετά την υποβολή της Γνωστοποίησης σας παραδίδουμε πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα και μελέτες που οφείλετε να διατηρείτε εντός του καταστήματός σας έτσι ώστε να είστε έτοιμος να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τον έλεγχο από τις Υπηρεσίες.